Droogbloemen      Home
  bloemenrek
Al sinds 1985 kweken en drogen wij droogbloemen. Dat zijn speciale soorten bloemen die in de zomermaanden buiten gekweekt worden. Daar onder bevinden zich bloemen, maar ook veel zaaddozen en siergrassen. Vanaf juni tot eind oktober vindt de oogst plaats. Dit alles gaat handmatig en zoveel mogelijk milieuvriendelijk.

In ons atelier en tevens cursusruimte maken wij van allerlei soorten droogbloemen de mooiste werkstukken. De klassieke droogdecoraties zoals boeketten en biedemeiers , maar ook heel speciale stukken. Steeds zijn wij aan het vernieuwen. Creatief werk is het mooiste wat er is. Er wordt gewerkt met een grote verscheidenheid aan materialen.

   

Het drogen gebeurt in een droogcel waarin door middel van droge lucht het vocht uit de bloemen wordt gehaald. Per keer hangen er +/- 600 bossen in de droogcel. Binnen 2 a 3 dagen zijn de bloemen droog. De voorraad wordt in dozen opgeslagen en het hele jaar door verkocht in onze winkel en verwerkt in ons eigen atelier.

De Langendam onderscheidt zich door geen serie produktie te maken, maar iedere decoratie is uniek. Men kan hier heerlijk rondkijken en iets uitzoeken, maar als u zelf creatief wilt zijn kunt u heerlijk ideeŽn opdoen en alle materialen los kopen. Thuis kunt u dan zelf aan de slag om uw eigen creatie te maken.

www.delangendam.com